ooooo

Da li ste znali da parfemska industrija godišnje zarađuje oko 30 milijardi dolara, a prodaju 10.000-15.000 vrsta parfema? U Fracuskoj jedan čovek godišnje kupi 2-3 parfema za sebe i još 2 parfema koji su namjenjeni za poklon. Nakon 5-10 isprobavanja parfema u jednoj parfimeriji, čovjekov nos više ne može da prepozna i razlikuje mirise. Znači, ako želite da saznate koja aroma pristaje najbolje vašoj ličnosti, morali biste kroz četiri godine svaki dan da isprobavate 10 parfema. Međutim, već za kraj četvrte godine ćete sigurno zaboraviti koji su bili prve kreacije i kako su mirisale. Ako želite da poklonite nekom za rođendan ili godišnjicu jedan parfem, nećete se snaći u parfimeriji, to je sigurno (jedino ako je osoba bliska vama i otkrila je šta voli).

– Čovjekov mozak može sa velikom tačnošću da zapamti, sjeti se ili prepozna 50,000 različitih mirisa.

– Parfeme uvijek čuvajte na mračnom mijestu i na sobnoj temperaturi. Ako nije načet veoma dugo će da odstoji, međutim ako ste ga već koristili onda se držite  uputstva.

pppppppppp

– Ako smatrate da vam je određeni miris previše jak, ublažite ga sa destiliranom vodom i alkoholom.

– Ustanovljeno je da su nam najprivlačniji partneri koji mirišu sasvim drugačije od nas. Tako da bi partneru trebalo kupovati suprotan parfem od onog koji se nama sviđa.

– Kolonjska voda nastala je u XVIII vijeku u njemačkom gradu Kelnu, pa tako i dobija ime. Tada se nije koristila samo u kozmetičke svrhe, već se dodavala u vina, kockice šećera su se njom natapale i jele se kako bi se osvežio dah.

– Parfem se najbolje izražava na mestima gde nam je najtanja koža i najbolji je dotok krvi. Zato, naprskajte zglobove, laktove i naravno stavite malo iza ušiju.

– Za svečane događaje je najbolje ako izaberete laganije note. Preko dana koristite umjerene mirise, a za noćni život intenzivnije. Za proljeće ili ljeto najbolje pristaju citrusni, sviježi mirisi, dok jesen i zima dozvoljavaju i jake, sladunjavije nijanse.