gatara2

Proroci, gatare i sujeverni ljudi i žene razočaraće se ukoliko ovo pročitaju, ali činjenica je da dlan nema apsolutno nikakve veze sa čitanjem sudbine.

Hiromanti,tako se zovu oni koji čitaju sudbinu sa dlana, kažu da crte, nepravilnosti ili bore na vašem dlanu pokazuju vaš karakter, svojstva, odlike i moći ali pokazuju i vašu budućnost kao i dogadjaje u vašem životu. Ovakvo vjerovanje staro je hiljadu godina, a moguće je da potiče i iz praistorijskig doba. Zna se da gatanje sa dlana postoji u Kini još od 3000. godine prije naše ere.Danas gatanje takve vrste postoji ne samo u Kini, nego i u Indiji, Siriji, Egiptu a i u nekim zemljama Evrope i Amerike.

Mnogi koji su nešto čuli o čitanju sudbine sa dlana vjeruju da je to samo proučavanje linija na dlanu. Linije zaista i jesu važan dio ovog umjeća ili zanata i dlan se dijeli na pet dijelova koji su obrubljeni glavnim linijama. Ovo je samo početak umjeća „čitanja sudbine“ sa dlana. Rzne linije samo razgraničavaju određene „brijegove“ na dlanu, na primjeriznad korjena palca, kažiprsta, srednjeg prsta i tako dalje.

Hiromanti daju posebne nazive tim uzdignućima na dlanu: Venerin brijeg, Jupiterov brijeg ili Merkurov.. Oni ispituju njihovu veličinu, upoređujuta „brdašca“ i na osnovu toga zaključuju da ste pametni, zaljubljeni, ambiciozni, ,ilosrdni, hrabri ili sretni.

Hiromanti se međutim tu ne zaustavljaju. Oni proučavaju i druge znakove na dlanu, razne presjeke linija i trokutiće. U stvari hiromanti ako im dopustite pročitaće vam više od stotinu znakova na dlanu.