Priča o ženi koja se hrabro suprostavila mišljenu većine i držala do svojih uverenja bez obzira na sve. Zbog toga je mnogo ispaštala. Bez obzira što se u životu spoticala na činilo se nepremostive prepreke  Jezavelj nikad nije poklekla. Dostojanstvena i hrabra kakva je bila cijelog života tako je otišla i u smrta.

Njeno ime je simbol. Njena hrabrost neizmerna. Njena priča čudesna.

Jezavelj, mladoj tirskoj princezi, suđeno je da se uda za izraelskog kralja Ahava. Ona nevoljno pristaje na brak, ali odlučna da upravlja sopstvenim životom, započinje tajnu vezu s Jujem, princem koji je gost na njenom dvoru.

j1

Godine prolaze a Juj, ne mogavši da preboli što Jezavelj pripada drugom, postaje ogorčen i zajedljiv. Ali on ne zna za najveću Jezaveljinu tajnu – da je on otac njenog najstarijeg sina Ohazije, naslednika izraelskog prestola.

Zbog narušenog kraljevog zdravlja, Jezavelj postepeno preuzima vlast nad Izraelom. Međutim, po celoj zemlji širi se mržnja prema njoj koju podstiču prorok Ilija i njegov pomagač, opasni Jelisije. Dok oni pripremaju njen pad, Jezavelj je prinuđena da se po svaku cijenu bori za svoja uverenja.

U raskošnom pejzažu Svete zemlje odigrava se epska priča o jednoj od najhrabrijih i najkontroverznijih žena svih vremena.