Neobično I napeto.  Čitajući knjigu cijelo vrijeme se pitam da li je glavna junakinja bila zaista žedna krvi ili je bila samo u nekom lošem „tripu“. 

Sam naziv knjige mi baš i nije naslućivanje radnje.  Naslov mi govori bukvalno da je nešto prošlo, završilo, a u suštini tek počinje jedno normalno  vrijedno   svake pohvale životno doba glavne junakinje.

Naime glavna junakinja živi među četiri zida, zatvorena u  stanu i izolovana od svakog mogućeg fizičkog kontakta.  Živi sa jako dobrim materijalnim primanjima zahvaljujući  poslu kojim se bavi. Njen posao zahtjeva svakodnevnu komunikaciju  sa različitim osobama isto tako različitog psihičkog profila ličnosti ali bez (opet ) fizičkog kontakta.   Baveći se pornografijom preko interneta ona sebi obezbjeđuje život na  visokoj nozi.  Niko je ne dodiruje a različita klijentela  troši na hiljade dolara i sate ispred računara da bi vidjeli samo njeno nago tijelo.  Sa pojedinim klijentima razgovara ali sve njihove tajne čuva. 

Mislila je da je sigurna između svoja četiri zida sve dok joj otmica djevojčice (za koju čuje na vijestima) ne uzburka svakodnevni život. Otmica djevojčice podsjeća je na fantazije jednog njenog klijenta i sve više počinje vjerovati da je on otmičar. Od tog momenta postaje spremna da se suoči sa vanjskim svijetom iz želje i potrebe da pomogne otetoj djevojčici. Naravno potrebna joj je pomoć a nesebično će je pružiti poštar koji joj svakodnevno donosi sve potrepštine koje naručuje na kućni prag. Osjećajući strast i želju za njim otvoriće još jedna vrata ka povjerenju i ljubavi.

E, knjiga i nije baš nešto teška kao što bi trebao biti jedan triler, međutim zanimljiva je na jedan drugi način jer sadrži objašnjenje određenih psiholoških poremećaja sa kojima se nismo susreli jer vjerovatno nismo imali potrebe.

U svakom slučaju knjiga se čita brzo i ne opterećuje čitatelja previše.