muy3Vjerovatno će vam  čitanje sledeći stavki pomoći da bolje shvatite postupke svog supruga.  Ali ne očekujte odgovor na pitanje zašto toliko dugo sijedi na WC šolji jer za neke stvari je bolje da ostanu misterija.

Muževi imaju potrebu da impresioniraju suprugu s vremena na vrijeme, zato ne žurite sa nekim poslovima koje on može da uradi i pitajte ga za pomoć svaki put kad vam je potrebna.

Veoma im je stalo do mode (bar malčice). Iako tome ne pridaju toliko važnosti, cijene ako im udjelite koji savjet po tom pitanju. međutim, nemojte pokušavati da promjenite svu njegovu garderobu, jer će tako misliti da gubi svoje JA, da vam se ne sviđa kako izgleda i naravno može se uvrijediti. Kao i u svemu i u tome morate biti taktične.

Muškarci ljubav, vjerujte pokazuju djelima, a ne riječima. Oni nisu direktni u izražavanju ljubavi prema ženi, a ne znaju ni da čitaju misli. Recite im otvoreno i jasno šta od njih želite, a kada to sledeći put uradi (npr. kupi vam čokoladu), dajte mu do znanja da ste oduševljeni. Pohvalite ga. Mi žene cijenimo romantične gestove, ali činjenica da je tu kada vam stvarno treba nekad govori daleko više od sladunjavih riječi.

muz1Naši muževi najbolje funkcionišu sa kratkim jednostavnim porukama. Iako se ponekad čini da ne slušaju, problem je što zapravo ne shvate šta očekujete od njih. Držite se jasnih i kratkih zahtjeva ili izražavanja osjećanja, umjesto da idete u širinu.

Oni mogu naučiti kako da ispune sve vaše želje. Niko, pa čak ni mi same, nismo savršene. Ali svako od nas može naučiti kako da ispuni tuđa očekivanja. Razmislite za čime najviše žudite. Kada vas na ulici uhvati za ruku recite koliko volite kad vam tako poklanja pažnju. Na taj način podstičete ga da to radi češće, ali mu trebate da ti do znanja da on ima tu sposobnost.

I oni imaju svoje nesigurnosti. Možda ga muči „pivski“ stomak, ili ko zna šta jer su i oni kao i žene izloženi pritiscima da moraju dobro da izgledaju. Zato mu dajte do znanja da vam je i dalje poželjan koliko i prije.

muz

Muževi mogu da rade sve kućne poslove i više nego što mislite. Istraživanja su pokazala da žene potcjenjuju vrijeme koje muškarac provede radeći kućne poslove, a precjenjuju svoje. Kako god bilo, da biste došli do toga da poslove dijelite na pola, uhvatite svog dragog i razradite plan. Odlučite koji su vaši, a koji njegovi zadaci.

Muževi najviše vole takmičenja. Tu svoju potrebu ispunjavaju navijanjem i gledanjem utakmica. Ako gledate na to iz te perspektive, shvatićete da ga to opušta i čini boljim u nekim drugim važnim područjima – poput vaše veze.

I naravno oni čuju selektivno. Kada je u pitanju konverzacija, muškarci i žene imaju različite interese. Nemojte se uvrijediti ako nije zapamtio najnoviji sočni trač o vašoj prijateljici sa posla. Sačuvajte takve informacije za nekoga ko će znati da ih cijeni.