musko

Može li  svaki muškarac  ženi biti privlačan i šta to uopšte jednog muškarca čini „seksi muškarcem“, muškarcem kakvog mi želimo.

Veoma često a s obzirom  da sam žensko od prijateljica čujem razne komentare upućene na račun muškog pola. Većina žena komentariše otprilike kao „Bez obzira što je nizak nekako je privlačan.“ ili „Ma baš je privlačan ali nije mi seksi.“  i pogotovo „Uh, tako je seksi, privlačan ali oženjen.“ ili „Baš je dobar, nekako tajanstven, zrači seksipilom al ne sviđa mi se njegova duga kosa.“

E da, kako udovoljiti ženi. Mislim da je svaka sujetna, pokušava izgraditi svoju superiornost i nadmoć na muškarcom. Ali svaka od tih žena zaboravlja da smo mi obični ali tipični balkanci te da se naša sujeta a da ne spominjem superiornost izgubi negdje pred pogledom muškarca. Možemo mi birati, željeti, čeznuti na kraju i dobiti jednog ekstra privlačnog i seksipilnog muškarca ali ako tu njegovu seksipilnost mi same ne znamo održavati mimonaše želje za nadmoćnošću i superiornošću u odnosu na muškarca i taj naš izabrani na kraju će nam izgledati neprivlačno, maleno i odurno.

Dakle, šta je to nama ženama kod muškarca privlačno, koji muškarac nam je seksipilan i kako se to nama može udovoljiti a da ne govorim o tome koliko dugo ta privlačnost može trajati.

Onda, dragi moji muškarci pokušaću nekako objektivno u nekoliko rečenica objasniti prije svega nama ženama a onda vama, jačem polu šta je to privlačnost, seksipil o kojem mi žene razmišljamo.

Jesu li privlačnost i dobar izgled ženama jedna te ista stvar? Može  li nam muškarac biti privlačan iako nije seksi? Da li može muškarac sa naše tačke gledišta imati zgodno tijelo a  da nam ni malo nije privlačan? Da, pitanje za pitanjem, ali ono što je meni poznatoprivlačnost i seksipil je način na koji se nosite sa samim sobom, a biti seksi je običan  vizuelni  atribut koji ide uz tijelo. 

Doksa druge strane ima onih koji misle da biti seksi i biti privlačan ide u istom paketu. Ne, dragi moji muškarci mi smo žene ipak pomalo čudne pri svom izboru. Šta vas to uopšte čini privlačnim ili seksipilnim? Da li je to možda vaša čvrsta zadnjica ili trbušnjaci?  Možda šarm  ili  samo  dobar  izgled? Eee,  svi mi znamo da je jako teško naći odgovore na ova pitanja jer trtenutno živimo u društvu koje stavlja estetiku ispred inteligencije i karaktera.

Muževnost nam može biti jedan od važnijih kriterijuma pri izboru. U svakom slučaju potrebno je da zagrebemo malo dublje od ove mačo spoljašnosti. Muževnost  vidimo u načinu na koji se muški pol samouvjereno ali ne i prepotentno šepuri dok hoda. Potrebno je da od mirnog i sugurnog glasa nama poskoči srce, danamodgovara način na koji nosi odjeću i naravno da nam odgovara parfem koji koristi.  Opet dragi moji ovo nije sve, mi tražimo još.

mmmmm

Nama je ličnost podjednako važna kao i muževnost. Muškarac ipak mora da posjeduje i određenu dozu hvalisavosti. Neophodno je da ima dobar smisao za humor a najviše što nam je privlačno je da vodi inteligentne razgovore. Mada većina žena ne želi priznati ali privlačni su nam „loši momci“. Privlačan je taj opasan karakter i spremnost da se suprostave drugom muškarcu, dok s druge strane preferiramo momke koje se bore inteligencijom, nasamarujući riječima svog protivnika.  U svakom slučaju muškarac  mora imati definisanu ličnost bez razvijenih kompleksa.  Prepotentnost nam je obično neprihvatljiva.

Inteligentni, zgodni muškarci su po pravilu veoma seksi. Ovakvi muškarci su obično načitani i spremni za diskusiju o najrazličitijim temama a da pri tom ne ostavljaju utisak uobraženosti. Kao takvi oni stimulišu naš ženski um podjednako kao i druge stvari.

aaaaa

Muškarci koji se lijepo oblače su nam takođe privlačni. Kao takav ne mora biti u dizajnerskom odjelu od glave do pete, ali je potrebno da uočavamo njegovu brigu o sebi, da odiše sopstvenim stilom koji ističe njegovu ličnost. Njegovan  muškarac mora da miriše veoma lijepo kako bi se njegovo prisustvo zadržalo i kad napusti prostoriju, potrebno je da ostavlja dugotrajan utisak.

Dakle, šta reći na kraju, vjerovatno vam se čini sve ovo komplikovano i pitate se kako uopšte postati ovakvim muškarcom. Istina kad se sve ovo sabere, ujedinidaje jednog idealno privlačnog i seksipilnog muškarca pogodnog da nam cijeli život pruža zadovoljstvo. Međutim nije samo potrebno dobiti ovakvog muškarca potrebno je kad ga dobijemo nastaviti ga i njegovati jer ako svojim pokušamo realizovati vlastitu  superiornost u odnosu na takvog muškarca  vjerovatno je i da će mo ostati bez njega. Ipak smo mi balkanci gdje se dobro zna ko je muško a ko žensko, jer bio  privlačan  ili seksipilan ono što mi žene želimo, htjele priznati ili ne  jeste samo alfa mužijak.