Da li lakirate nokte jednom u sto godina, a i kad to uradite, izgledate kao da su vam ih lakirala djeca u vrtiću? Kada pijete, da li se prije odlučujete za rakiju, a ne za vino? Da li vam je nošenje štikli toliko mučenje da ni ne posjedujete takve cipele jer vam predstavljaju samo mučenje? U haljinama ne znate da se ponašate?

zenstvenost

Ako ste se pronašli u jednoj od ovih stvari,  moguće je da uopšte niste ženstveni. Ali, nema tu mjesta strahu, jer to što se ne ponašate kao jedna dama, ne znači da niste žensko. 

Većina žena smatrada je vrlo naporno ponašati se po ženstvenom kodeksu.  Zamislite kad morate od sedam ujutro pa sve do tri sata provesti u štiklama, a kad se nađete u svom domu izujete te cipele i ne možete ispraviti stopala. Strašno! Malo koja žena bi sebi priuštila to mučenje ili se suočila sa tim izazovom, a pogotovo žena koja je već nekoliko godina u braku pa misli da nema potrebe biti bilo kome više zavodljiva i šarmantan. Međutim, složićete se da je ovo  laž odnosno da same sebe zavaravamo.

Koliko god nas to boljelo čim zakoracimo u tridesete bojimo se da ćemo izgubiti svu ženstvenost u sebi, da više nećemo biti poželjne ni svom partneru, pa se nerjetko dešava da trpimo bol, bar što se visokih potpetica tiče, ili čak i neugodnu odjeću. Ali, sve ove činjenice olako shvatimo i gotovo uvijek se vraćamo  svojoj ustaljenoj jednostavnoj odjeći i naravno ravnoj udobnoj obući, neofarbanoj i neošišanoj kosi i tako dalje. 

Evo nekoliko znakova da vam ženstvenost i nije baš jača strana.

1. Ne znate kako da se ponašate u haljini

2. Volite da se izražavate vrlo eksplicitno

3. Ne umijete da se našminkate

4. Ne umete da napravite punđu

5. Ne umete da nalakirate nokte

6. Volite žestoka pića

7. Ne razumete pomamu oko tašni i cipela

8. Ne umjeete da flertujete

9. Rijetko vas je briga za to kako izgledate

10. Ne umijete da plešete

11. Da biste hodali u štiklama potrebna vam je mentalna spremnost

Dakle, drage moje dvjevojke i žene osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko možete promjeniti okolinu samo svojim ponašanjem, stavom, ženstvenošću i šarmom. Malo vam fali da bi dostigle nivo ponašanja po ženstvenom kodeksu.  Vodite računa o sebi čak i kad peretesuđe, budite sebi na prvom mjestu. Lakirajte nokte s ljubavlju usmjerenom na sebe.  Plešite uz muziku dok brišete prašinu, oponašajtesenzualne pokrete. Nosite haljine koje na zavodljiv način ističu vašu figuru ili obline. Naravno, ako ne volite haljine uvijek možete naći one pamučne vrlo udobne a jednako ženstvene.  Nemojte piti kratka i žestoka pića, čaša crnog ili bjelog vina bez eksplicitnih riječi oblikovaće vašu ženstvenost. Na kraju visoke štikle nisu tako naporne, potrudite se ima ih na desetine udobnih a neka vam ideja vodilje bude vaš vizuelno vitak izgled u štiklama i naizgled podignuta guza.

Nemojte zapuštati sebe, vrijeme teče neprimjetno, samo malo truda i redovne njege i postačete savršeno ženstveno biće.