Sasvim slučajno, naravno čitajući ono što mi dođe pod ruku dođem do podatka da je Frankfurt jedan od najbogatijih gradova u Evropi. Možda je većini ovaj podatak poznat ali meni nije bio. Da je u pitanju, ne znam Berlin, možda London  ili  Istanbul pa hajde, ali Frankfurt baš i ne.  Međutim, čitajući dalje ustanovih da zaista i jeste, eto na moje veliko iznenađenje. Zašto? Sad ću vam reći neke osnovne podatke.

Gore navedeni sa   670 096 stanovnika najveći je grad u  njemačkoj saveznoj  pokrajini Hessen, poslije Berlina, Hamburga, Munchena i Kolna. U Njemačkoj je peti grad po veličini. Zajedno sa Londonom i Hamburgom najbogatija metropola u Evropi je naravno Frankfurt.

Sjedište je Evropske centralne banke,a i jedno od najvažnijih finansijskih sjedišta. Frankfurt je i sajamski grad koji samim tim ima veliki značaj. Naravno i jedan je od najvažnijih saobraćajnih čvorova u Evropi, a ima i najveći  aerodrom  u Njemačkoj. Poslije Pariza i Londona aerodrom  u Frankfurtu je najveći  u Evropi

Sad vi sami zaključite da li je istina, ja pročitah da jeste. Gledajući video snimak Frankfurta sigurno jeste jedna od najbogatijih metropola.