Jedna,dvije, tri i ko zna koliko još do kraja večeri popijeng vina. Simpatična, gotovo da bi se mogla reći čak i simpatična atmosfera.da-sam-pio Upravo počinje, uživo naravno „Hajde noćas mi dođi ja bez tebe ne znam, ja bez tebe ne smijem“. Naravno piju svi u onom svom behutu a konobari jezde i pune čaše sa osmjehom zadovoljne djece, a kako im je…oni znaju…mislim da ih beskrajno nerviramo. Jedan od konobara puni mi čašu, gledam ga i razmišljam da li mi se smiješi zato što želi ili zato što mora. 

Pola deset je pijem ja, piju i ostali a ja kao degenerik pišem i samo ovo moje malo čudo od laptopa svijetli u izmaglici dima i pijanstva.

Ne razumijem ništa, sve mi je tako preplavljeno emocijama prošarano razmišljanjima. Ludilo beskrajno, alkohol progovara „Čuješ li budalo dođi dok me nije srce izdalo, moj je život Švicarska…“

E sad, pratiti tok mojih misli suludo i nevjerovatno jer ni sama ne mogu pratiti šta pijem, mislim, govorim, pratim sagovornika, koji stih navodim  ili koje po redu pijem piće. A reče mi prijateljica da se takav način pripovjdanja zove monodrama ili kako li već ko bi ga znao. Ma nebitno.

Nego šta sam htjela reći? DA! E bilo je ovdje pomena ili sam bar htjela spomenuti ko, kako i sa kim može izaći, družiti se, popiti piće. Na kraju niko ni sa kim. Svi su sami sebi dovoljni. U stvari mene zanima zašto jedan prosječan da ga tako nazovem, bračni par neće uzeti malo vremena izaći popiti koje naravno alkoholno piće i dati sebi oduška. Ali, neće a šro ne znam. Čim svoju vezu ovekovječe brakom, pada klapna i kraj. KAo da prestaje jedan život a daju prostor da počinje drugi. 

„A sada kad bih mogo biti s tobom kao nekada…“ E sad ni ja sam ne mogu pratiti tok svojih misli. Šta sam ono htjela reći. HM… Umjeće je u Bosni naći čovjeka sa kojim možeš srčano popiti kafu  a da ne pričam o alkoholu. E pa dragi moji morate samo pokušati a nije teško uzmite onoga sa kojim živite i prošetajte do prvog kafića i popijte jedno, dva  i više ali alkoholnih pića i opustite se. Pošaljite energiju onu pozitivnu gore u svemir. Jer sve se može a zavisi od vaše volje jer vjerujte sa bračnim drugom može biti neizmjerno veličanstveno ako se potrudite i želite da vaša volja da sebi oduška

„Omaklo mi se, piće me dotuklo svašta pio sam….“ Stvarno je veličanstveno i krajnje opušteno…..